Packning pågår

.

Från Billdal till Teneriffa

Bilens yttertermometer visade -10 när vi körde till Landvetter. Solen var på väg upp och lyste på en tillnyktrande mångubbe. Flygresan till Teneriffa tog fem och en halv timme. Strax innan vi landade passerade vi öarna La Palma och La Gomera (se foto). När vi hade installerat oss i lägenheten, kl. fyra, gick vi till stranden. +25 grader i skuggan.

After Work

Efter en arbetsam dag på stranden kopplar vi av på vår balkong. Solen är mycket stark, den står enligt egna astronomiska beräkningar omkring 63 grader över horisonten vid middagstid.

Öde strand i blåsväder

Igår och idag har det blåst ganska mycket. Vissa delar av stranden har inte gått att vistas på, dock har vi lyckats hitta plats med någerlunda lä. Solen går inte att klaga på, temperaturen inte heller, 28 grader halv sex idag.
I morse låg det en lapp instucken under dörren. På den kunde vi läsa att det inte städas imorgon fredag och att disktvättning inte ingår i städningen. Undrar om disktorkning ingår?

Istället för kyrkkaffe

Klockan fyra hade vi tröttnat på solen och vi bestämde oss för att gå till Svenska Kyrkan i Los Cristianos för att dricka kaffe och läsa tidningar. När vi kom dit halv fem visade det sig att dom bara hade öppet mellan tio och två. Som tur var låg det en bar intill kyrkan. Där serverades en pint öl för 0,95 € så vi tog det istället för kaffe.
Idag har solen skinit från en nästan molnfri himmel och ingen blåst, så vädret har varit så bra som vi kunde önskat oss.

Marknad i Fanabe

Varje lördag är det marknad i Fanabe, som ligger fem km från vårt hotell. Vi gick dit längs strandpromenaden i ganska lugnt tempo. Solen gömde sig bakom tunna moln så vädret var behagligt, omkring 24 grader. På marknaden handlade och prutade vi på väskor odyl. Halvvägs hem till hotellet stannade vi till på en liten restaurang som låg alldeles ut till havet. Vi åt tapas bestående av grillade sardiner, friterade bläckfiskar, kryddade korvar, kanariska potatis med röd och grön grönsakssås samt grillade jalapenos. Till det drack vi iskall öl. Muy bien!

Var är solen?

Inte här! :-(

Vulkanutbrott!

Solen visade sig från sin bästa sida i morse, så efter frukost marscherade vi ner till stranden. Men efter en knapp timme började surgubben Teide skicka ut moln. Icke askmoln, utan vanliga moln som skymde solen. Vi härdade ut ytterligare en halvtimma innan vi insåg att det inte skulle bli mer sol i dag.
På eftermiddagen ljusnande det lite och vi bestämde oss för att bestiga vulkankäglan som ligger i närheten av hotellet. Det blev en promenad på fyra kilometer och 100 meters höjdskilnad. När vi var uppe på toppen (se bild) sken solen!

Solen skiner

Både igår och idag har solen skinit på oss. Igår låg vi vid poolen bland alla dom andra barnen, men idag har vi legat på stranden.

Teide

På väg hem från stranden skymtade vi Teide, 3700 m.ö.h., mellan några palmer. De två senaste dagarna har han varit på gott humör.

Bästa soldagen hittils

Tro det eller ej: vi har tillbringat största delen av dagen på stranden, vi har till och med badat! Solen var som en svetslåga mitt på dagen, så då höll vi oss under halmtaket. Vi hade med oss hemmagjorda dagobertare och öl som vi intog till lunch. När vi kom tillbaka till vårt hotell kl. halv sex visade termometern på 28 grader.

Vid och i poolen

Vi har legat vid poolen idag, dels för att vädret skulle vara omväxlande sol och moln, dels för att få lite ombyte, men framförallt för att det var hemresa för många idag, så poolen var nästan tom.
Till middag hade vi stekt kalkonfile med Monicas specialsallad: grönsallad, tomater, getost, gröna oliver, papaya, gröna ärtor samt olivolja och citron. Efter maten gick vi en runda till havet. Kvällssolen sken milt på oss. Hittills har vi gått 74,2 kilometer.

Hemresa

Efter 14 dagar är det dags att åka hem. Vädret har varit mestadels soligt och varmt, även om det ibland har knorrats över moln och blåst. Vi har solat och badat både i havet och poolen. Enligt Vidstige har vi gått totalt 79,9 km, vilket motsvarar 5,7 km per dag. Nu hoppas vi att värmen följer med oss hem så vi slipper ta på oss långkallingarna.